Mérőszolgálat

A Mérő-, Ellenőrző Szolgálat felkészült szakembergárdájával több, mint 25 éve végez mérési és ellenőrzési feladatokat a távközlés és a műsorszórás területén. Szolgáltatásaink 2007-től kiegészültek cellás (mobil) hálózatok vizsgálataival is. Korszerű műszer- és járműparkkal rendelkezünk a megbízható, minőségi szolgáltatások érdekében.

Mobilhálózatok mérései

A Pandant TMSZ Kft. közel 10 éves tapasztalattal rendelkezik GSM/GPRS, 3G, 4G, valamint TETRA hálózatok mérésében, ezzel piacvezető szerepet tölt be hazánkban. A mérések során elsősorban szoftveres úton kalibrált eszközökkel végzünk kültéri hang- és adatminőség vizsgálatokat. A méréseket szükség szerint feldolgozzuk, kiértékeljük, térképes, illetve egyéb riport formátumban adjuk át. Részt vettünk a magyarországi készenléti szervek részére kiépített TETRA hálózati rendszer beállítását megelőző független vizsgálatban, speciális méréseket végeztünk magyarországi vasúti szakaszokon, metróvonalakon, autópályákon. Kültéri mérések mellett beltéri vizsgálatokkal (pl.: ügyfélpanasz kivizsgálása, megvalósítás előtti vizsgálatok) is foglalkozunk.

Zavartatás vizsgálatok

Adott területen tapasztalt rádiós eredetű zavartatás vagy feltételezhető zavartatás okának feltérképezése.

Terminál tesztek

Munkatársaink mobil hálózati operátorok (MNO) folyamatos megbízásai alapján elvégzik a CMU / Terminal team (Customer Management Unit) meghatározott terminál tesztek prioritását, sorrendiségét és típusát, a terminál portfóliójának megfelelő teszteljárásokat végeznek annak érdekében, hogy a kereskedelmi forgalomban értékesítésre kerülő készülékek hibák és minőségi problémák nélkül kerüljenek a felhasználókhoz. Gyári beállítások; hangposta; üzenetek: SMS, MMS és e-mail; hanghívás és kiegészítő szolgáltatások; GPRS-adatok; UMTS-adatok; videotelefonálás; internet és streaming területen.

Televízió- és rádióműsorszóró mérések

A rádió- és televízióadó-hálózatok ellenőrző mérései alapvetően két csoportra oszthatók: az adóberendezések minőségi paramétereinek vizsgálatára és a levegőből történő mérésekre. Ez utóbbiak főként a térerősség mérésein alapulnak és a célnak megfelelően lehetnek ellátottsági besugárzás-ellenőrző vagy egyéb mérések. Tevékenységünk ezzel lehetőséget biztosít a szolgáltatóknak az előfizetőik elvárásainak megfelelő lefedettség megvalósításához.